Fotobewerking

Een fotobewerkingsprogramma stelt u als fotograaf in staat om nog mooiere of betere beelden te maken dan dat vanuit de camera mogelijk is.
Een camera voert automatisch (lens)correcties en bewerkingen door als er in jpeg gefotografeerd wordt.

U kunt uw vaardigheden als fotograaf uitbreiden, door in RAW te fotograferen en (subtiele) veranderingen aan te brengen in kleur, contrast, lichtdoorlatendheid, enz. en dat desgewenst heel gericht en plaatselijk op de foto doen.

Fotografie is het vastleggen van een moment en dat probeer je zo goed mogelijk te doen. Meestal krijg je geen tweede kans om dat moment, en vooral onder dezelfde condities, nog eens te vangen.

Een fotobewerkingsprogramma kan u helpen om correcties aan te brengen in bijvoorbeeld compositie, schaduwen en hooglichten, of nog eenvoudiger, het rechtzetten van een horizon. Sommige fotografen gaan nog een stapje verder en creëren hun eigen ideaalbeeld door storende elementen, zoals een prullenbak in een natuurfoto, weg te halen of om extreem te gaan in bewerkingen, maar dat laatste is vaak ook het gevolg van aan de schuifjes trekken en niet zo goed weten hoe het programma nu eigenlijk werkt.

Adobe Lightroom en Adobe Photoshop hebben inmiddels bewezen voor erg veel fotografen onmisbaar te zijn. De keus voor welk programma u kiest is een persoonlijke en veel fotografen gebruiken zelfs beide. Als u meer wilt weten over de Adobe fotobewerkingsprogramma’s volg dan deze link.

Wilt u meer halen uit uw fotografie en (beter) om leren gaan met Adobe Lightroom en/of Adobe Photoshop dan kan ik u daarbij helpen. U bent in principe de enige cursist op dat moment; de begeleiding is één op één, en gezamenlijk kiezen we een geschikt moment, dat kan zijn overdag, in het weekend of ’s avonds. Als u het zelf graag met anderen wilt, maximaal 3 personen.

Als u al werkt met deze programma’s is een combinatie van deze cursussen ook mogelijk.

Voor een basisuitleg aan grote groepen, zoals fotoclubs, hanteer ik aangepaste prijzen.

Voor verdere informatie en voorwaarden, kunt u contact  opnemen via de contactpagina of door een e-mail te sturen naar info@bureaureinasmallenbroek.nl.
Als correspondentie via e-mail gaat, houdt dan ook de map met Ongewenste e-mail (SPAM box) in de gaten.