Handige links voor websitemakers, fotografen en computergebruikers.

Zoek een wandel/fiets route

Ook in Nederland!

Woordenwolk

Gratis een woordwolk maken

De gebruiksmogelijkheden zijn legio.
Personaliseer je woordwolk met vormen, thema’s, kleuren en lettertypes

Virus total

VirusTotal is een gratis service die verdachte bestanden en URL’s analyseert en een snelle detectie van virussen, wormen en Trojaanse paarden mogelijk maakt.

Printen

Bespaar inkt door alleen te printen wat je nodig hebt. De rest kun je uitschakelen.
Engelstalig.

The Photographer's Ephemeris

The Photographer’s Ephemeris

Kaartgerichte zon- en maanrekenmachine (TPE) helpt bij het plannen van opnames voor buitenfotografie bij natuurlijk licht, met name landschaps- en stadsbeelden. Zie hoe het licht op het land valt, dag of nacht, voor elke locatie op aarde.

De desktop versie is gratis. Voor installatie op andere apparaten moet een vergoeding worden betaald.

GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een grafisch programma voor het bewerken van foto’s en andere digitale beeldbewerking op de computer. Het is Open Source (dus gratis), vergelijkbaar met Adobe Photoshop en draait onder Windows, Mac, Linux, BSD, OS/2 en Unix.

Als je op de downloadpagina naar beneden scrolt kun je een Nederlands taalbestand downloaden.

Verschillende soorten uit te printen papier

Ius mentis biedt meer dan 350 artikelen over internetrecht en intellectueel eigendom, variërend van regels rond bloggen tot computercriminaliteit.

Analyseer de snelheid van jouw website en krijg aanwijzingen hoe je die kunt verbeteren.

Ontdek kleurenschema’s of load een foto op en ontdek het kleurenschema daarvan

Als je een Google account hebt kun je hier je browser activiteiten bekijken uit het verleden

Je kunt ze op deze pagina ook verwijderen.

Meer dan 300.000 gratis (doe ermee wat je wilt) hoge-resolutie foto’s die je worden aangeboden door ’s werelds meest genereuze gemeenschap van fotografen.

Dode link tester

Type het webpagina adres in het venster en controleer op dode links.

Vervolgens kun je in de bron HTML bekijken waar de dode link(s) zich bevind(en) door te klikken op src in het venster er onder.

Een * pdf afdrukken dat tegen printen is beveiligd door gebruik te maken van Google Drive.

Engelstalig, maar op de pagina staat ook een YouTube filmpje dat e.e.a. verduidelijkt.

Rechtenvrije foto’s voor persoonlijk en commercieel gebruik

Freepik

Freepik: Grafische bronnen voor iedereen. Vind Gratis Vectoren, PSD, Iconen en foto’s alles wat u hier vindt mag u voor elk doel gratis gebruiken en naar eigen inzicht bewerken, zolang u maar de bron vermeldt.

Gratis muziek en geluidseffecten  voor persoonlijk en ook vaak gratis voor commercieel gebruik in de YouTube Audiobibliotheek

Je kunt zoeken op genre.

Canva is een onlinetool en/of een app om items te ontwerpen, zoals flyer, poster, blogbanner, kaart, email-header, certificaat en social media items. Na online registratie via de browser kun je de ontwerpen downloaden. Er is een goed bruikbare free versie.

FontZone

FontZone is een uitgebreide collectie met gratis lettertypen, die je kunt zoeken op naam, maar ook op stijl.
Website is Engelstalig.

time and date

Time and date is een website met zeer veel info over tijd en data, o.a. wereldklokken,  rekenmachines voor datums, feestdagen, tijdzones, zon/maan calculators, etc.

Engelstalig.

Run PE Detedtor

RunPE Detector : Hackers gebruiken het RunPE-proces om antivirusdetectie van firewalls te omzeilen door legitieme processen te kapen. Met RunPE Detector kunt u de schadelijke code vinden en voorkomen dat deze uw systeem verder infecteert. Eenvoudig te downloaden, drukken op de scanknop. Met een vinkje is er geen schadelijk proces aangetroffen.

Engelstalig.

Image Cache Viewer

Image Cache Viewer  is een eenvoudige tool die de cache van uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox of Chrome) scant en een lijst weergeeft met de afbeeldingen die worden weergegeven op de websites die u onlangs hebt bezocht.

Er is als u op de websitepagina naar beneden scrolt desgewenst een Nederlands vertaalbestand beschikbaar.
Back uppen
AOMEI Backupper is een back-upsoftware dat is ontworpen voor zowel Windows pc- als servergebruikers om een back-up te maken van en terug te zetten naar systeem en bestanden. Het maakt bestandsback-up, systeemback-up, partitieback-up en schijfback-up eenvoudiger dankzij de gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde technologieën.  Er is een standaard free versie, waarvan de *exe kan worden gedownload, nadat je een e-mailadres heb ingevoerd.

Rocket Cake

RocketCake is een gratis WYSIWYG (What You See Is What You Get) webeditor voor het maken van responsieve websites. Voor beginners en professionele webontwikkelaars.
Geen programmering nodig.

Synoniemen

Een synoniem is een ander woord voor ‘een ander woord voor’: woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen.

Als je teksten schrijft en niet steeds hetzelfde woord wilt gebruiken kun je op deze website: Synoniemen.net een synoniem zoeken.

Videvo is een website waar je o.a. gratis video’s kunt downloaden, waarbij je bijvoorbeeld ook kunt zoeken op green screen.